Klimatizácia

Klimatizačné jednotky TOSHIBA

Klimatizačné jednotky TOSHIBA

Klíma je naša silná stránka

Výhody technológií TOSHIBA spočívajú v dlhoročných skúsenostiach s výrobou inovatívnych klimatizačných systémov s maximálnou energetickou účinnosťou.

Tichá a stabilná prevádzka

Rotačný kompresor s dvojitým piestom, ktorý bol vyvinutý a vyrobený spoločnosťou TOSHIBA, je v podstate tvorený dvomi protichodne rotujúcimi diskami. Tým sú zaistené maximálna mechanická stabilita, optimálna rovnomernosť rýchlosti a následne aj minimálne vibrácie.

Konštantná teplota

Klimatizačný systém potrebuje pracovať na plný výkon len približne 15% času prevádzky. Invertorový systém TOSHIBA reguluje svojím inteligentným ovládaním šírku modulácie trvalo medzi 20% a 100%. Tým sa udržiava konštantná teplota bez nepretržitého zapínania / vypínania.

Šetrenie prevádzkových nákladov

Keďže zariadenie pracuje 85% času v tzv. prevádzke čiastočného zaťaženia, je v tejto oblasti rozhodujúcim faktorom účinnosť. Jednotky TOSHIBA práve tu ponúkajú to najlepšie. Sú energeticky účinné, šetria peňaženku a zaručujú dlhú životnosť.

Dlhá životnosť vďaka hybrid-invertorovej technológii

Invertorová klimatizačná jednotka automatickou zmenou počtu otáčok kompresora priebežne upravuje jeho vykurovací či chladiaci výkon, a tým teplotu v miestnosti, takže tak zaisťuje ešte vyššiu mieru komfortu. Keď je miestnosť dostatočne vychladená alebo vykúrená, invertor samostatne zníži počet otáčok kompresora, aby sa zaistilo neustále udržiavanie tejto konštantnej teploty. To na jednej strane šetrí energiu a na druhej strane znižuje mieru kolísania teploty v miestnosti. Vďaka plynulej regulácii otáčok kompresora je výkon len taký vysoký, aký treba. Keďže kompresor sa nemusí neustále zapínať a vypínať, predlžuje sa aj životnosť klimatizačných jednotiek.

Technológie filtrov

Dýchajte čistý vzduch

V klimatizačných systémoch TOSHIBA sa používajú sofistikované filtračné systémy. V závislosti od konštrukcie a oblasti použitia priestorové klimatizačné zariadenia TOSHIBA čistia vzduch vo viacerých krokoch a zároveň sa starajú o to, aby sa ochladený vzduch vyfukoval nielen čistý, ale aj bez zápachu, takmer nehlučne a bez nepríjemného prievanu.

Prachový filter

Pozostáva zo špeciálneho husto splietaného plastového tkaniva, ktoré v prípade výrobkov spoločnosti TOSHIBA pokrýva celý tepelný výmenník. Čistí vzduch od všetkých hrubších nečistôt a prachových častíc, majú dlhú životnosť a z času na čas ich možno jednoducho vyčistiť vysávačom alebo vodou.

Elektrický filter a čistička vzduchu

Tieto filtre nabíjajú vzduch v miestnosti iónmi, a tým zvyšujú celkovú pohodu. Čiastočky nečistôt, ako sú prach, peľ, roztoče, baktérie a nepríjemné pachy, sa odstránia.

Plazmový filter

Plazmový filter je viacstupňová elektrická čistička vzduchu, ktorá je v porovnaní s jednoduchým prachovým filtrom výrazne účinnejšia. Tento filter s ionizátorom vzduchu, ktorý má schopnosť samočistenia, absorbuje a neutralizuje čiastočky jemného prachu, peľu, spór plesní a vírusov menšie ako 0,01 μm.

Ozónová čistička vzduchu

Ozónová čistička vzduchu pracuje s pomocou ionizátora: vzduch sa obohacuje o ozón – prirodzenú zložku vzduchu. Ozón reaguje s cudzími molekulami a tým neutralizuje choroboplodné zárodky a nečistoty, pričom sa premieňa späť na kyslík.

Filtračné pásiky

Ide o filtračné pásiky s obsahom prírodných látok a so špeciálnou povrchovou úpravou, ktoré čistia dýchaný vzduch.

IAQ filter

IAQ filter TOSHIBA čistí dýchaný vzduch pomocou striebra a enzýmov, ktoré sa extrahujú z kimčchi. Pohlcuje pachy, osviežuje vzduch a podstatne prispieva k zachovaniu zdravia. Vírusy a baktérie sa neutralizujú. Tento filter je možné jednoducho vybrať a vyčistiť – najlepšie vysávačom. IAQ filter by sa mal vymieňať cca každé dva roky.

Aktívny karbón-katechínový filter

Aktívny karbón-katechínový filter čistí vzduch dvomi spôsobmi: karbón účinkuje ako pohlcovač pachu, zatiaľ čo katechín pôsobí čistiacim účinkom proti prachu a iným čiastočkám.

Filter Ultra Fresh

Filter TOSHIBA Ultra Fresh zachytí až 85% čiastočiek triedy PM 2,5 a vytvára doma zdravý životný priestor. Trieda PM 2,5 zahŕňa čiastočky s priemerom menším ako 2,5 μm (3% priemeru ľudského vlasu).

Inovatívne klimatizačné systémy od spoločnosti TOSHIBA boli špeciálne vyvinuté tak, aby vo vašom domove zaisťovali pohodu. Využívajú vyspelé technológie, ktoré sa starajú o váš komfort 365 dní do roka. Tichá prevádzka, filtrovanie vzduchu a jeho čistenie sú len niekoľkými z výhod, ktoré do vášho domova prinášajú vyššiu mieru komfortu. Najmä v prechodnom období je klimatizačný systém navyše aj dokonalým vykurovacím riešením.

Vysoká kvalita a účinnosť s rozmermi, ktoré šetria miesto. Tepelné čerpadlo vzduch-voda ESTIA funguje výborne a skvele sa hodí na vykurovaciu prevádzku, prípravu teplej vody, ako aj chladenie vášho domova. Šetrné k životnému prostrediu, cenovo dostupné a účinné – to je vykurovanie teplom zo vzduchu.

Riešenia pre jednu miestnosť sú vhodné pre menšie priemyselné aplikácie, ako napríklad v kanceláriách, obchodoch alebo technických priestoroch, pri ktorých je rozhodujúca spoľahlivosť a pri ktorých sa požaduje trvalá prevádzka. Riešenia pre viac miestností zahŕňajú klimatizačné systémy pre komplexné inštalácie vo veľkých stavbách, ako sú kancelárske budovy, nákupné centrá alebo hotely.

Vodné chladiace jednotky od spoločnosti TOSHIBA prinášajú nový rozmer chladenia a kúrenia. Keď potrebný výkon prekročí medze systémov priameho zvlhčovania z hľadiska technických možností a úspornosti, nastupujú systémy na vodnom základe.

Podmienky merania pre klimatizačné jednotky TOSHIBA

Chladenie:

  • Vonkajšia teplota: teplota suchého teplomeru +35°C
  • Vnútorná teplota: teplota suchého teplomeru +27°C / teplota mokrého teplomeru +19°C
  • Vlhkosť vzduchu: relatívna vlhkosť 50 – 55%

Vykurovanie:

  • Vonkajšia teplota: teplota suchého teplomeru +7°C / teplota mokrého teplomeru +6°C
  • Vnútorná teplota: teplota suchého teplomeru +20°C
  • Žiadny výškový rozdiel medzi vnútornou a vonkajšou jednotkou

Hladina akustického tlaku: meraná vo vzdialenosti 1 m od vnútornej jednotky (1,5 m pri kazetových a kanálových jednotkách), resp. vo vzdialenosti 1 m od vonkajšej jednotky.

Hodnoty sa získavajú vo zvukotesnej miestnosti v súlade so štandardom JIS B8616; v prípade zabudovania môžu byť tieto hodnoty vyššie, pretože sa prejavuje vplyv externých faktorov.

Možnosti ovládania riešené s aplikáciou

Ovládanie klimatizačného systému pomocou smartfónu môže byť veľmi jednoduché. Prostredníctvom aplikácie TOSHIBA Home AC Control môžete svoje jednotky ovládať odkiaľkoľvek, napríklad zapnúť na klimatizačnom systéme chladenie pred príchodom domov, a šetriť energiu na cestách. Prostredníctvom funkcie Energy Monitoring pre systémy Single-Split je k dispozícii neustály prehľad všetkých nastavení a nákladov. Modul RBC-Combi Control umožňuje diaľkové ovládanie aj bez WLAN prostredníctvom aplikácie alebo SMS. Potrebná je len SIM karta.

Všetky jednotky TOSHIBA sú kompatibilné s možnosťou WiFi pripojenia a s Combi Control.

Vďaka funkcii Energy Monitoring vám neutečie ani jedna kWh potrebná pre vašu klimatizačnú jednotku.